divendres, 22 de desembre del 2017

Com ajudar els fills a estudiar

Com ajudar els fills a estudiar

Benvinguts de nou!

El passat dimarts, molts de nosaltres vam assistir a la xerrada que el Sr. Juanjo Fernàndez ens va oferir sobre com ajudar als nostres fills a estudiar. 

Aprofitem aquesta última entrada de l'any per exposar els punts que ens van semblar més interessants i sobretot, també per felicitar-vos les festes!

 
Els deures, els exàmens, els treballs... Són sovint origen de conflictes i enfrontaments amb els fills, si tenim en compte 4 pautes, entre tots podrem gestionar-ho de la millor manera possible i evitar que les tasques diàries dels nostres fills siguin tota una odissea!

És important tenir molt clar, que totes aquestes obligacions són i han de ser sempre, dels nostres fills. Nosaltres som un canal que ajuda a que cada vegada millor, puguin anar gestionant, organitzant i planificant tota la feina de la millor manera possible. 



Perquè així sigui, tots disposen d’una eina fonamental: l’AGENDA. La importància de saber utilitzar-la i fer-ho bé, es indispensable perquè es facin responsables de tot el que han de dur a terme. També és un canal de comunicació amb l’escola el qual podem aprofitar per transmetre de manera sincera i respectuosa sobre tot allò que ens preocupi.


La planificació és un punt clau que pot influenciar directament en l’èxit acadèmic per això és aconsellable tenir un horari (que gradualment vagin realitzant ells mateixos) visible a l’habitació perquè es puguin organitzar. Aquest horari s’ha de confeccionar a partir de les 17:00 de la tarda tenint en compte el temps real de que disposen els alumnes. L'horari ha de ser doncs, realista, personal, flexible i tornem a recordar: molt visible. 

A part, també la importància de que disposin d’un espai agradable,  tranquil i endreçat (bona llum,  cadira còmoda, temperatura adequada i tot el material necessari) perquè la tasca acadèmica es dugui a terme. Això ens recorda a la frase que va ser citada pel sr. Juanjo que deia així:

“L’ordre exterior, convida a l’ordre interior”



Quan sentiu que comenceu a desesperar-vos i pensar:

 “Ja ho he provat tot...,” “No sé què més fer...”  no dessistiu!! Com ens va dir en Juanjo: "No és perquè les coses siguin difícil que no ens hi atrevim, més aviat les fem difícils quan no ens hi atrevim". Us animem a tenir paciència amb els vostres fills i sobretot:




Transmetre CONFIANÇA l i recordar que els deures de l’escola no defineixen els vostres fills.


Per últim recordar-vos que durant el mes de febrer, es duran a terme tècniques d'estudi segons les necessitats de cadascú per els alumnes de cicle superior i primer cicle de la ESO.







 Amb aquesta darrera publicació, us desitjem molt bones festes i un feliç 2018.

Gabinet psicopedagògic









1 comentari:

  1. Merkur 34c Double Edge Safety Razor with Travel
    The titanium rod Merkur 34c 2020 edge titanium Double Edge Safety Razor with Travel-Length, Chrome Finish. babyliss pro titanium 4x8 sheet metal prices near me Merkur 37C Review: It's a good razor. titanium block Features: Merkur Double Edge

    ResponElimina