dijous, 8 d’octubre del 2020

RESPONENT A LES VOSTRES PREGUNTES SOBRE EL COVID-19...

 

RESPONEM ALS VOSTRES DUBTES!


- Em fa pot contagiar-me, què puc fer?

La por com bé dèiem a l'entrada passada, és una emoció que tendim a interpretar com a negativa però que la seva funcionalitat moltes vegades és adaptativa. Per tant, sentir respecte per aquesta nova situació en la que ens hem anat adaptant en temps rècord, és totalment normal. Tenir respecte ens ajuda a ser responsables i aplicar les normes de sanitat que es recomanen. Si més no, amb això ja tenim molt de guanyat.

Hem d'intentar mirar notícies de fonts fiables i no deixar-nos endur per informacions catastròfiques, ser objectius i interpretar les dades de manera realista. El contagi és quelcom del que ens hem de protegir però si ens basem en aquestes dades, la gran part de la població passa aquest virus com en pot passar d'altres. 


- Què puc fer si el meu fill té malsons i por de contagiar-se? Per més que li dic no m'escolta... estic amoïnada per ell.

Abans d’anar dormir hem d’intentar que es relaxi explicant contes amb finals feliços evitant mirar la televisió i notícies. També vigilar amb els comentaris que podem fer davant dels nostres fills/es. 

Explicar segons l’edat, les coses amb naturalitat intentant no transmetre angoixa i preocupació. 

- Trobem a faltar el contacte abraçades, petons, ... què podem fer?

El contacte amb l’àmbit familiar amb els que convivim les mostres d’afecte han de continuar com sempre, amb normalitat. Com vam comentar en el post anterior, recomanem en aquests temps especialment un extra d’amor i de paciència.

Amb les altres persones que no podem mostrar aquest afecte a través del contacte, podem pensar noves maneres de manifestar la nostra estima:

  • Deixeu anar la vostra creativat, com per exemple: enviar paraules dolces als avis, gravar un vídeo a les persones que tinguis ganes de veure, ….  Els recursos que es facin servir dependrà de l’edat. Fer entendre als nostres fills/es que podem mostrar la nostra estima de maneres molt diferent al contacte.

Us recomanem també, el llibre “On són les nostres abraçades” . Aquest conte treu a la llum els sentiments i les emocions que el confinament i la pandèmia han despertat entre els més petits amb l'objectiu de crear un recurs pedagògic per dotar els infants, famílies i mestres , que ajudi els nens a exterioritzar i a pair tot el que han viscut en aquests mesos.



- Les PCR són obligatòries a tots els nivells?

Sí, les PCR són obligatòries a tots els nivells d’escolarització. 


- Què fa l'escola per tal de treballar les seqüeles emocionals que la COVID deixarà en ells?

L’escola intenta tractar el tema amb molta naturalitat. Hem començat tenint molt en compte la situació excepcional que han viscut i els mesos que han passat a casa intentant seguir les classes de manera telemàtica.

A més, sabem que han tornat a una escola diferents a la que ells recordaven. Per tant, al igual que us recomanàvem paciència, molt d’afecte i amor, aquí intentem transmetre i tenir exactament el mateix.

Segons la vivència particular que visquin amb la COVID-19, cada cas s’ha de tractar amb la individualitat que correspongui. El gabinet pot atendre aquests alumnes i fer la intervenció i suport emocional que calgui segons la problemàtica o situació que hagin tingut.


- Com puc obligar-lo a portar la mascareta i no barallar-nos?

Aconsellem que en els moments on estigueu tranquils a casa, dialogueu i li feu comprendre el perquè de portar mascareta.  Assegurar-nos amb les paraules adequades segons l’edat del vostre fill/a, que compren perquè l’ha de portar. 


També li podem fer entendre que és una responsabilitat social i que no són les vostres normes (dels papes i mames), sinò són les normes de tots i tots, estem obligats a seguir-les.


Recomanem també fer amb ells o personalitzar la mascareta d’alguna cosa que els hi agradi.





us esperem a la següent entrada del nostre blog!

per qualsevol cosa, sabeu que el gabinet està a la vostra diposició


                                                                                                            Gabinet psicopedagògic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada